30 april 2016
12:00

AIK FF 9

Referat: IF Brommapojkarna 16 - AIK FF 9

Dagens andra match var hemma mot AIK FF 9. De hade på de första två matcherna i år två segrar och 19-0 i målskillnad. AIK började bra och hade tidigt en nick strax utanför. Vi kommer upp och skapar en hörna som går till Adam men avslutet går utanför. Matchen böljar fram och tillbaka. I 6:e minuten gör Yusuf en fin räddning och minuten senare har Ture ett avslut som tyvärr går utanför. AIK kommer upp igen och Yusuf gör återigen en fin räddning. Yusuf rullar ut bollen nästan hela tiden vilket ibland gör att vi får fina uppspel och ibland hamnar vi i lite tidsnöd. Men oj vad nyttigt att träna på. I 11:e minuten kommer AIK in från höger i straffområdet och skjuter ett bra skott som Yusuf räddar i stolpen och sedan till hörna. Där var det nära 0-1. I 15:e minuten gör Malle ett fint jobb på vänsterkanten och ser lillebror fri framför målvakten. Passningen blir bra men en AIK försvarar hinner emellan och gör självmål. Bra löpning av Pascal som tvingade försvararen att agera som han gjorde. Direkt efter målet kommer AIK upp men avslutet går utanför. Vi har nu många fina kombinationer och det är kul att se hur killarna tar hjälp av varandra. I halvlekens sista minut spelar Adam i sidled till Lukas som lurar en försvarare men skottet går över.
Vi öppnar upp andra halvlek oerhört bra. I andra minuten får vi en hörna som tillslut går fram till Adam men avslutet blir för löst och målvakten kan rädda. I 3:e minuten bryter Adam bollen på mittplan. Han dribblar sig förbi flera spelare innan han tar avslut som går in i mål. Minuten senare spelar Ture fint fram till Malle som placerar in 3-0 vid bortre stolpen. Nu spelar vi OERHÖRT bra. I nästa anfall spelar Malle snett inåt bakåt till Adam som sätter dit 4-0. Två minuter senare spelar Malle fram Fille som sätter dit 5-0. Alla jobbar fantastiskt bra nu och Malle är verkligen i ”zonen” nu. Lukas bryter på mittplan och följer med upp i anfallen och Einar gör ett uppoffrande jobb i försvaret. I 11:e minuten bryter Adam återigen deras uppspel på mittplan och driver framåt. Både Fille och Malle breddar och försöker göra sig spelbara vilket skapar en stor yta till Adam. Han nyttjar den perfekt och smäller dit 6-0. Ett hattrick från Adam är ett faktum. Några minuter senare har Fille ett avslut i stolpen. Några minuter senare jobbar Fille och Pascal hårt och stressar AIK’s backar vilket medför att deras back spelar hem till målvakten som tar ett fel beslut och tappar in bollen i mål. 7-0. På slutet kommer AIK upp och har ett skott utanför innan de i sista sekunden reducerar till 7-1.
Vilken match killarna gör. Laget framför jaget. Oerhört kul att se. Jonathan är en fantastiskt lojal spelare som jobbar hårt oavsett position och den av spelarna som kommer med högst fart när det är dags att byta. Daniel vågade gå in i närkamperna bättre än tidigare vilket gjorde att vi kunde äga bollen inom laget. Men matchens lirare var nog ändå Malle. Har nog aldrig sett honom så bra som i den här matchen. Oj vilken nytta han gör som yttermittfältare.
Nu njuter vi av dagens segrar, tittar kanske på en Valborgseld och sedan syns vi på måndag.